Лудогорец се класира за  втория предварителен кръг на Шампионската лига!

...
Лудогорец се класира за  втория предварителен кръг на Шампионската лига!
Коментари Харесай

Десподов класира Лудогорец за втория предварителен кръг на ШЛ

Лудогорец се класира за  втория прелиминарен кръг на Шампионската лига! Това стана след нова победа с 1:0 над беларуския първенец Шахтьор (Солигорск) на реванша, който се игра в  сръбската столица  Белград. Успехът изпрати разградчани в идващия стадий на конкуренцията, където ще срещне словенския Мура, отстранил Шкендия (Тетово) с общ резултат 6:0.

Еденственото попадение в реванша осъществя Кирил Десподов в 71-ата минута, който се възползва от чудесно подаване с едно допиране на Каули.

За разлика от първия мач в Разград, когато орлите тотално надиграха своя конкурент, през днешния ден дуелът бе равносилен, само че в последна сметка българският първенец го завоюва с шанс и по-голяма самостоятелна класа в избрани моменти.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас направи две промени измежду титулярите спрямо дуела в Разград. Вместо Кешерю и Текпетей стартираха Пиерос Сотириу и Вандерсон.

Лудогорец можеше да открие резултата още в третата минута, когато Сотириу засече с глава центриране от корнер, само че топката излезе в навън около лявата греда.

В 28-ата минута Шахтьор пропиля първата си, само че доста чиста голова обстановка. След неточност в комбинацията сред Десподов и Каули топката стигна до Дарбо отляво, нападателят надбяга Пластун и се озова очи в очи с Кахлина, само че стражът на разградчани блокира неговия шут.

След това състояние двата тима продължиха да залагат на внимателна игра и мъчно създаваха нещо по-интересно в половината на съперника. Все отново в 45-ата минута Десподов комбинира добре със Сотириу пред наказателното поле и шутира от 20 метра, само че Гутор без проблем улови.

Втората част стартира с добра офанзива на Шахтьор, която докара до рисково безредие в наказателното поле на българския отбор, само че Недялков съумя да почисти.

Лудогорец отговори с рисково центриране на Каули към Икоко, което защитник на беларусите мазета в корнер, само че реферите не видяха неговата интервенция и отсъдиха навън. 

В 52-ата минута Жоке стреля от воле, само че много неопределено.

Така се стигна до 71-ата минута, в която българският първенец откри резултата, макар че в тази част от мача домакините имаха превъзходство. Това се случи след контраофанзива, при която Каули получи превъзходен пас от Кахлина и изведе чудесно с едно допиране Десподов. Българският национал се озова очи в очи с Гутор и невъзмутимо осъществя след фалцов шут с десния крайник около вратаря.
До края на конфликта орлите заложиха на дълги разигравания и реализираха няколко набега посредством появилите се като запаси Чибота и Текпетей, само че те не доведоха до втори гол. От своя страна Шахтьор на няколко пъти имаше опция да провежда контраатаки, защото играчите на Дамбраускас изненадващо се оголиха на два-три пъти в заключителната част на мача, само че българската защита се оправи и не разреши да се стигне до по-сериозна заплаха пред Кахлина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР